Szülésfelkészítő előadás

A családközpontú szülészet

Mit jelent az, hogy családközpontú szülészet? Számunkra a babavárás, szülés, gyermeknevelés (bizony életünk végéig) az élet egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb feladata.

A szülővé válás (annak szép, örömteli, felelősségteljes teljesítése) egy hosszú, buktatókkal teli út. Ennek az utazásnak közvetlenül a papás-mamás szerepjáték után az első meghatározó mérföldköve a várandósság időszaka és a szülés. Mindkét történés megannyi lehetőséget hordoz magában a pozitív, építő változások kialakítására. (Sajnos a negatív beidegzések is itt rögzülhetnek.)

Ha a kilenc hónapot és a kilenc órát eszköznek, lehetőségnek tekintjük saját fejlődésünk útján, a célt nem a megszületésben, hanem az értékteremtő család kialakításában látjuk, a szülőszobán nem csalódhatunk.

Ez az időszak pótolhatatlan magunk és párunk erejének, összetartó szeretetének megismerésében és kifejezésében. És erre a pozitív tapasztalásra, higgyék el, rengeteg alkalommal szükségük lesz az életük során.

Milyen a szép szülés? MÉLTÓSÁGTELJES. Nyugodt. Templomi.

Milyen a felkészült szülőnő a szülőszoba ajtajában? Csillogó szemű, tettre kész, (kicsit ijedt).

Milyen a felkészült férj, ugyanekkor? Elégedett, mert életében először 200 km/h-val hajthatott át a városon…

Előadásunkban a méltóságteljes, szép, biztonságos, felemelő szülésélményhez szeretnénk útmutatást, segítséget nyújtani.  Gyakran vidáman, de mindig szakaszerűen, néha nagyon komolyan. Kérjük, hallgassanak meg minket!

A program 18.00-20.00-ig tart, az előadás 60 perces, majd kötetlen beszélgetésre és kérdezésre biztosítunk lehetőséget.

Az előadás sorozatra minden érdeklődő, babát váró párt szeretettel várunk, a részvételnek nem feltétele, hogy terhesgondozásra is a MediMOM Egészségközpontban járjon, vagy hogy a mi orvosainknál tervezze a szülést! Programunk célja az ismeretterjesztés, a félelmek, kétségek eloszlatása, hogy minél boldogabb és szebb legyen ez a csodálatos 9 hónap.

Kapcsolatfelvétel