Tisztelt Hölgyem / Uram! 

Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy egészségi állapotának felmérése céljából Ön a MediMOM Egészségközpontot választotta! Kérjük, figyelmesen olvassa végig alábbi tájékoztatónkat, melyben szeretnénk Önnel megosztani a szűrővizsgálat lebonyolításával kapcsolatos hasznos információkat! 

A vizsgálatok a MediMOM Egészségközpontban, a 1112 Budapest, Hegyalja út 100. szám alatt történnek. A vizsgálat várható időtartama a szűrővizsgálat típusától függően három-négy óra, de egyes esetekben ennél hosszabb is lehet. Kérjük, hogy az adatfelvételhez szükséges iratokat, személyi igazolványát, lakcímkártyáját és TAJ kártyáját hozza magával! Ha korábbi leletek, zárójelentések és röntgenfelvételek is vannak Önnél, úgy kérjük, azokat is hozza el! 

A vérvizsgálatok és az ultrahang vizsgálat éhgyomorra történnek.

  • Vérvizsgálat előtt kérjük, hogy kávét és teát, valamint cukros italt ne fogyasszon! Csapvíz fogyasztása megengedett.
  • Az ultrahang vizsgálat technikai kivitelezéséhez szükséges a teli hólyag, ezért kérjük, hogy előjegyzési időpontja előtt kb. egy órával fél liter folyadékot (csapvíz) fogyasszon! Cukor tartalmú folyadék fogyasztása ebben az esetben sem megengedett!
  • Kérjük, hogy az ultrahang vizsgálat előtt hólyagját ne ürítse ki!
  • Az éhgyomri vizsgálatok befejeztével kap tőlünk egy „egészséges reggeli" csomagot!
  • Amennyiben cukorbeteg vagy várandós, még a vizsgálatok megkezdése előtt a regisztráció során jelezze ezt!
  • A reggeli étkezés előtt bevehető szokásos gyógyszereit vegye be!
  • Az egyes szakorvosi vizsgálatok befejeztével orvosaink tájékoztatják Önt a vizsgálatok eredményéről. Tekintettel arra, hogy a laboratóriumi vizsgálatok eredménye csak később áll rendelkezésünkre, ezért valamennyi lelet birtokában (legkésőbb egy-két hét elteltével), „Összefoglaló véleményt" készítünk Önnek aktuális egészségi állapotáról és a további teendőkről.
  • Önnek lehetősége van az Összefoglaló szakvéleményt személyes konzultáció keretén belül belgyógyász szakorvosunktól átvennie. Amennyiben nem él a személyes konzultáció lehetőségével, abban az esetben az Összefoglaló szakvéleményt a leletekkel együtt postán juttatjuk el Önhöz.
  • A vizsgálatok befejeződése után Ön gépkocsit vezethet, munkát is végezhet.

Amennyiben a szűrővizsgálatot nem tudja igénybe venni, kérjük legkésőbb három munkanappal a vizsgálat időpontja előtt mondja le előjegyzését!

Ha a tájékoztatónk elolvasása után további kérdései lennének felénk, munkatársaink készséggel adnak Önnek felvilágosítást a 06 20/ 586 50 70 telefonszámon, vagy várjuk kérdéseit a szikszai.gabriella@medimom.hu email címünkre.

Együttműködését előre is köszönjük!