Gyermek szakrendelések

Az orvos-beteg kapcsolat a bizalomra épül, különösképpen igaz ez, ha a gyermekeinkről van szó. Meggyőződésünk, hogy ezt a bizalmat elsősorban orvosaink tudása, szakértelme teremtheti meg.

Gyermek fül-orr-gégészet

A csecsemőket és kisgyermekeket érintő betegségek többsége felső légúti betegség.

A kisgyermekek immunrendszere még nem olyan erős, mint a felnőtteké. Nem tudják jól kifújni az orrukat, ezért egy egyszerű nátha is komoly szövődményt okozhat. A felső légutak rövidebb, szűkebb járataiban könnyebben okoz elzáródást már kevés váladék is, és hamarabb kialakulhat arcüreg, vagy középfülgyulladás.

A nem kezelt felső légúti problémák krónikussá válhatnak, akár felnőtt korig is elkísérhetik a gyermeket. A gyermekkorban visszatérő fül-orr-gégészeti problémákkal érdemes minél előbb gyermek fül-orr-gégész szakorvoshoz fordulni.

Kapcsolatfelvétel

Gyermek kardiológia

Ha csecsemőkorban, kisdedkorban szívzörejt észlel a gyermeket vizsgáló orvos, nos, ez nagy riadalmat kelt a családban.

A kivizsgálás elengedhetetlen

A rendellenes hangjelenség utalhat veleszületett szívbetegségre, pl. pitvari vagy kamrai sövény-defectusra, ami vérkeveredéssel jár, vagy a szívbillentyűk bizonyos szűkületére, fejletlenségére, ami szűkülethez, hibás záródáshoz vezet. Ezeket korszerű keringésdinamikai ultrahang-vizsgálattal nagyon jól lehet vizsgálni.

Ilyen fájdalom mentes, gyors és részletes vizsgálatokban több évtizedes gyakorlatot szereztem. Sokszor ártalmatlannak bizonyul a szív felett észlelhető hangjelenség. Ilyenkor örülök a legjobban, mert csak jókat, megnyugtató tényeket tudok mondani a családnak.

Figyeljük a tüneteket, és mindig forduljunk kezelőorvosunkhoz

Iskoláskorban mellkasi, szívtáji panaszok, fáradékonyság, szívverés érzése miatt érdemes részletes vizsgálatokat végezni. A szív elektromos tevékenységét leképező EKG és a szív-ultrahang vizsgálat alapján döntjük el, van-e tennivaló, vagy nem kell semmiben sem korlátozni a gyermeket.

Serdülőkorban a vérnyomás-ingadozások jelenthetnek gondot. Ilyenkor egy egész nap során monitorozott adatok, az ABPM alapján tudom egyértelműen eldönteni, kell-e gyógyszeres kezelés, vagy csak az életmódban javasolok kisebb változtatásokat.

Ismétlődő, hosszabb lázas, gyulladásos betegségek során is kialakulhat un. szerzett szívbetegség, amit leggyorsabban a szív-ultrahangos feltérképezésével tudunk bebizonyítani, vagy kizárni.

Kapcsolatfelvétel

Gyermeknőgyógyászat, tinédzser rendelés

Egészségnevelés, fogamzásgátlási tanácsadás, szűrővizsgálatok, nemiérés körüli zavarok diagnosztikája.

  • Csecsemők, kisgyermekek, tinédzserek gyulladásos panaszainak kezelése
  • Egészségnevelés
  • Fogamzásgátlási tanácsadás
  • Nemi érés körüli zavarok diagnosztikája
  • HPV oltás
Kapcsolatfelvétel

Gyermekortopédia

Az ortopédia a mozgásszervek veleszületett és szerzett rendellenességeinek kezelésével foglakozik; a végtagok csontjainak, izületeinek betegségei, az izombetegségek egy része, valamint a gerinc- és a csigolyákat körülvevő lágyrészek elváltozásai tartoznak e szakterülethez.

Teljes körű ellátás

Felöleli a csecsemőkori csípőszűréstől kezdve a növekedés során kialakuló rendellenességeken át (gerincferdülés, tölcsérmell), és az esetlegesen felmerülő kopásos, lágyrész degenerációs elváltozásokat is.

Intézményünk nagy hangsúlyt helyez az egészség megőrzésre, a megelőzésre, ezért kisgyermekkortól ajánljuk az ortopédiai szűréseket. Az időben feltárt elváltozásokat sikerrel lehet kezelni!

Kapcsolatfelvétel