Aviva torna

Egészséges női létre vágysz?

Folyamatosan küzdesz a rendszertelen menstruációval, a túl rövid vagy túl hosszú havi ciklussal, az „ok nélküli” meddőséggel, miómával, PCO szindrómával, a változó kor tüneteivel, hőhullámokkal, túlsúllyal?
E problémák megoldásában nyújthat segítséget az Aviva módszer!
A módszer elemeit a mindennapi életedbe beépítve a felsorolt gondok enyhíthetőek, sőt akár teljesen megszüntethetők.
Kiegyensúlyozott hormonháztartás, egészséges női lét az eredmény!

„Megdöbbentő volt tapasztalnom magamon, és azokon, akik megtanulták és gyakorolták a módszert, hogy milyen kevés erőbefektetéssel és ráfordított figyelemmel, mekkora eredményt lehet elérni. Ezek a tapasztalatok tettek eltökéltté, hogy az Aviva módszert minél több nőhöz el kell juttatnom. Sokan vannak, akik nem tudnak róla, hogy a problémáikon lehet segíteni, sőt milyen egyszerű is az.” – vallja Farkas Ágnes Aviva oktató.

Hogyan hat az Aviva Módszer?

A szervezet egyensúlyának fontos eleme a hormonháztartás homeosztázisa, azaz egyensúlya. Az Aviva módszer tornagyakorlatai a szervezet vérbősége által, speciális belső izommunkával és stimulációval, visszahatnak a hormonháztartás működésére, ezzel elősegítve annak egyensúlyra való törekvését. A mozdulatok által generált belső hő tovább fokozza a torna hatékonyságát és gyógyító erejét.

Aviva Steiner szerint (aki a módszer kitalálója és kifejlesztője) külső és belső izmaink megmozgatásával jelentősen megváltoztatható szervezetünk hormonális állapota. Megszüntetheti a meddőség okát. Segíthet többszörös vetélés után is, mivel a gyakorlatok alkalmasak a méh izomzatának erősítésére, így lehetővé teszik a magzat sikeres kihordását. Ezek a gyakorlatsorozatok segíthetnek rendezni a nők rendszertelen, vagy akár teljesen elmaradó havi ciklusát, és a tapasztalatok alapján könnyítenek a változó kor kellemetlen tünetein.

Miben segíthet az AVIVA módszer?

A Módszer hatékonyan alkalmazható az alábbi esetekben:

 • Rendszertelen vagy elmaradó menstruáció beállítása
 • Menstruációs napok számának csökkentése
 • Menstruációs görcsök csökkentése
 • Meddőség egyes típusai
 • Feltárt ok nélküli meddőség
 • Vetélés utáni erőnlét és fogamzóképesség visszaszerzése
 • Változókor tüneteinek enyhítése
 • Akaratlan vizeletcsepegés szabályozása
 • Depressziós vagy stresszes élethelyzetek
 • Hormonális eredetű súlytöbblet rendezése
 • Indokolatlan tejelválasztás csillapítása, megszüntetése
 • Szoptatás idején a tejmennyiség optimalizálása
 • Terhesség alatti és utáni kondíció megőrzése
 • Férfi problémák (csökkent nemzőképesség, potenciaproblémák, prosztatapanaszok)

Mi történik a workshopon?

A 4 órás betanító tanfolyam keretében elsajátítjuk a 18 alapgyakorlatot. Kezdetben a belső, mélyizom munka beazonosítása, megéreztetése történik. Aztán a gyakorlatokat egyenként vesszük sorra, részletesen átbeszélve, begyakorolva a helyes kivitelezést. Megismerkedünk a zenével és annak fontosságával, hiszen ez segít majd a legtöbbet az otthoni gyakorlásban. Ezen alkalommal átbeszéljük, kinek mi a célja a tornával, hogy a későbbiek folyamán vissza tudjunk térni a fejlesztendő területekre. Illetve a tanfolyam végén személyre szabott tanácsokat, feladatütemezést és egészségmegőrző praktikákat kapnak a résztvevők.

Későbbiek folyamán havi rendszerességgel lehetőség van csoportosan gyakorolni az alapgyakorlatokat egy órás foglalkozás keretében. A fél órás tornát vezetve, intenzíven a megszabott zenére elvégezzük. A lelki feltöltődést pedig egy vezetett meditációval, elcsendesedéssel teremtjük meg.

Minden gyakorló órán lehetőség nyílik a már megtanult gyakorlatok további finomítására, illetve a felmerülő kérdések megvitatására.

Kapcsolatfelvétel